» » » Смак дитинства: ласунам нагадали рецепт улюблених ласощів

Смак дитинства: ласунам нагадали рецепт улюблених ласощів

Вашим дітям сподобаєть!

Напевне кожен пам’ятає цей смак і у всіх він асоціюється із дитинством. Любителям смачненького нагадали, якими були улюблені іриски та розповіли про секрети приготування цих солодощів в домашніх умовах.
І вам знадобиться всього кілька інгредієнтів, щоб приготувати улюблену солодкість дитинства, - пише Сlutch.
Смачні іриски "золотий ключик", "киць-киць" - це ті цукерки, за які ми, будучи малими, були ладні на все. Такі ж іриски можете приготувати за цим рецептом та потішити ними вже своїх дітей чи онуків.

ЩО ДЛЯ ЦЬОГО ПОТРІБНО
  • Сметана - 150 г
  • Цукор - 200 г
  • Ванілін - 50 г
  • Вершкове масло - 40 г
  • Щіпка солі
ЯК ГОТУВАТИ
Змішай сметану, цукор, ванілін, сіль. Доведи все до кипіння і постійно помішуй.
Додай половину вершкового масла, продовжуй варити на повільному вогні і помішуй протягом 10 хвилин.
Додай ще масла і продовжуй варити.
У змащені вершковим маслом силіконові формочки розлий отриману суміш.
Коли цукерки охолонуть, постав в холодильник на добу.

Ірис отримав свою назву завдяки однойменній квітці. Згідно з французькою, наголос робиться на останньому складі. За історичними даними, першим в Росії в 1902 в Санкт-Петербурзі ірис приготував Жозюе де Морнас, кондитер з Франції. Спочатку цукерки носили іншу назву, але в умовах великого попиту на ласощі потрібно нове, незвичайне і запам'ятовується назва. І тоді Морнас звернув увагу, що текстура цих солодощів нагадує йому ніжні пелюстки ірису.

скачать dle 12.0
ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода в Іршаві

вологість:

тиск:

вітер:



«    Січень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031