Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Медики назвали надзвичайно корисний овоч, який потрібно їсти взимку

Експерти вважають, що в холодну пору року потрібно регулярно вживати хрін.





Цей овоч містить безліч корисних речовин, які можуть подбати про здоров'я людини в цілому та допомогти їй перезимувати без нежитю та кашлю, передає Ukr.Media. 
Медики рекомендують взимку щодня вживати страви, в складі яких є хрін, тому як він зміцнює імунну систему й усуває хвороботворних мікроорганізмів.
Чим багатий хрін?
Ефірна олія і корисні жирні кислоти, білок, каротин, рибофлавін, аскорбінова кислота, тіамін, лізоцим, алкалоїди та так далі. Не можна не врахувати наявності мінеральних солей калію, кальцію, заліза, магнію, міді, сірки та фосфору в складі хрону.
Хрін у кулінарії
У приготуванні різних страв використовуються коріння і листя хрону, адже в них концентруються всі корисні речовини. Його додають в консервовані продукти в свіжому вигляді, щоб вони брали пряний смак. З нього готують соуси до м'ясних і рибних страв, а також всіма улюблену міцну алкогольну настоянку "хріновуху".
Корисні властивості хрону:
  • антибактеріальний;
  • протизапальні;
  • знижує рівень холестерину в крові і артеріальний тиск;
  • відхаркувальний;
  • сечогінний;
  • кровоспинний;
  • імуностимулюючу;
  • протигрибковий;
  • відновлює для органів зору і печінки.
Судячи з того, які властивості має хрін, можна стверджувати, що рекомендації медиків щодо вживання цього коренеплоду цінні, особливо в зимовий період.​​




ІНШІ НОВИНИ
{related-news}

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Погода
Погода в Іршаві

вологість:

тиск:

вітер: